bedroom

Pimennysverhot Interior Partnersilta

Kesäloman kynnyksellä sain viimein aikaiseksi tilattua meille pimennysverhot sekä vanhempien että pikkumiehen makuuhuoneeseen. Olimme Patrikin kanssa vähitellen tottuneet nukkumaan valoisemmassakin tilassa, mutta toki verhottomuus makuuhuoneessa oli jokseenkin kestämätön ratkaisu (siitäkin huolimatta, että vastapäiset naapuri-ikkunat sijaitsevat hyvän matkan päässä toisella puolella korttelia). Virittelin ikkunaan liki vuoden ajan erinäisiä lakanaratkaisuja, heh. Lopulta niin paljon enemmän vaivaa, kuin että olisin heti kävellyt verholiikkeeseen ja hoitanut asian kuntoon (note to self)!

Lopullinen niitti päätökselle tuli, kun Patrik oli W:n kanssa saaressa ja esikoinen nukkui siellä pilkkopimeässä huoneessa yli yhdeksään aamulla – eli noin 2,5 tuntia normaalia pidempään! Halusimme ehdottomasti nauttia paremmista unista myös lomallamme, joten ei muuta kuin verhovaihtoehtoja kartoittamaan.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01205.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01207.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01223.jpg

Ikkunamme poikkeavat standardimitoista, joten valmisratkaisut sain unohtaa heti. Lopulta pyysin tarjouksen kolmesta eri verholiikkeestä, ja päädyin vaihtoehdoista laadukkaimpaan eli Interior Partnersiin *. Halusin verhoihin vankan tuntuisen mekaniikan metallisella kuulaketjulla. Hintaero edullisimman ja tämän välillä oli melkoinen – yli kolmenkertainen – mutta tunnen itseni ja olisin aamuin ja illoin himpulaa muovista kuulaketjua käyttäessäni katunut valintaani.

Oikean sävyn löytääkseni lainasin Interior Partnersilta useamman valkoisen ja vaaleanharmaan kangastilkun. Kotona saatoin katsoa rauhassa miltä eri sävyt ja struktuurit näyttivät eri vuorokaudenaikoina. Alla vielä meille valikoituneiden verhojen speksit. Mutta kannattaa tosiaan noutaa eri kangas- ja värivaihtoehtoja kotiin testattavaksi. Valkoisenkin sävyjä kun on niin monia!

Pimentävä kuulaketjutoiminen kierrekaihdin Sidewinder 8275
O-Blackout kankaalla valkoinen 0202

Itse verhot valittuani piti vielä päättää miten ne asennettaisiin: smyygin sisään vaiko päälle. Edellisessä kodissa meillä oli vastaavalla tekniikalla toimivat verhot smyygin päällä. Näiden kahden kokemuksen perusteella en näe eroa sisään tulevan valon määrässä – molemmat päästävät reunoilta valoa sisään jonkun verran. Mikäli huoneesta haluaisi aivan sysimustan, pitäisi smyygien sivuun asentaa kiskot, joita pitkin verhot kulkisivat – ei kovin esteettinen ratkaisu siis. Meidän tapauksessamme valinta oli lopulta selvä, sillä makuuhuoneen ikkunaseinä on kaareva. Ja oli luontevaa noudattaa samaa asennustapaa myös W:n huoneessa.

20190909-Coterie-Pimennysverhot-01233.jpg
20190909-Coterie-Pimennysverhot-01231.jpg

Yllä olevista kuvista voi hieman saada osviittaa, miten pimeäksi huoneen saa syysauringon porottaessa taivaalta. Eli selvästi hämäräksi, mutta ei pimeäksi. Olen silti erittäin tyytyväinen ja tekisin samat valinnat uudelleen, sillä sivukiskoja en ikkunoihin halua.

Hintaa kolmelle ikkunalle (kuvissa näkyvä yksi todella iso ikkuna ja W:n huoneessa kaksi yhtä korkeaa, mutta selvästi kapeampaa ikkunaa) kustansivat asennuksen kera yhteensä noin 1200 euroa (ennen pientä blogialennusta, jonka neuvottelin jälkikäteen). Jokainen tapaus lasketaan toki erikseen (eikä kahta identtistä casea ole), mutta antaa teille toivottavasti suuntaan hintatasosta.

Laittakaahan kysymyksiä alle, mikäli jokin jäi vielä mietityttämään!

Ihanaa viikonloppua!

* Pimennysverhoista saatu pieni alennus blogipostausta vastaan.

Miten yhteistyöpostaukset syntyvät? (+ video/podcast)

20190505Coterie-06428.jpg

Tervehdys tällä kertaa meidän makuuhuoneesta! Hain jo pääsiäisviikonlopuksi Matrin petivaatteita ja päiväpeitteen lainaan, joten pääsin kokeilemaan vähän skarpimpaa ilmettä uuteen Matri-sänkyymme (lue aiempi postaus täältä). En ole totta puhuen omistanut päiväpeittoa enää vuosiin; valloillaan oleva rennompi petaustyyli sopii meille paremmin kuin hyvin. Vaikka kieltämättä tämmöinen viimeistellympikin petaus näytti vaihteeksi upealta! Myös hiekanväriset pussilakanat näyttivät niin hienostuneilta, että olisi kyllä tehnyt mieli pitää nekin.

Ajattelin hieman avata teille tänään miten yhteistyöpostaukset syntyvät. Käsittelen samaan aihetta jälleen myös oheisella videolla. Siitä pääsee hahmottamaan makuuhuonettamme toivottavasti vielä vähän paremmin eri kuvakulmista. Tai ehkäpä podcast olisi tässä kohden osuvampi termi. Tuntuu, että ääniosuudet tulevat luontevasti ensimmäisellä otolla, mutta itse video on vieläkin todella raakile; pitää jatkossa ottaa paljon enemmän kuvamateriaalia, jotta ette joudu tuijottamaan stilliä kuvaa. (Liikkuvaa kuvaa on alussa vain pari-kolme minuuttia). Mutta eiköhän näissä videojutuissakin vähitellen kehity! Pääsin työn puitteissa viime viikolla videoeditoinnin pikakurssille, sillä tarkoitus olisi siirtyä myös sisäisessä viestinnässä yhä enempi liikkuvaan kuvaan. Joten tämä blogivideoiden harjoittelu tukee kivasti myös tuota tavoitetta. :)

Kuten kuvistakin näkyy, niin olen vienyt makuuhuoneen sisustusta yhä vain minimalistisempaan suuntaan. Myin yhdessä kulmauksessa pitkään majailleen ylisuureksi kasvaneen tyrakin pois sekä sain viimein siivottua makuuhuoneessa majailleen epämääräisen tauluröykkiön - vielä kun saisi taulut seinille saakka, heh.

20190421Coterie_Matri-06418.jpg
20190421Coterie_Matri-06411.jpg
20190421Coterie_Matri-06432.jpg
20190421Coterie_Matri-06459.jpg

No mutta varsinaiseen aiheeseen. Kaiken perusta blogiyhteistyölle on aito mieltymykseni postauksen kohteena olevaan tuotteeseen ja brandiin. Tuotteen pitää puhutella visuaalisesti ja myös itse yrityksen oltava sellainen, jonka arvoihin voin identifioitua. Mieluusti myös ammatillisesti sellainen, että voin katsoa brandina ylöspäin. Tai vaihtoehtoisesti pienempi brandi, jota on kiva auttaa polullaan eteenpäin.

Niinpä useimmat yhteistyöt syntyvätkin omasta aloitteestani. Yleensä minulla on todellinen tarve hankkia jokin tuote, jonka seurauksena ehdotan yhteistyötä brandille, jonka tuotteen ostaisin joka tapauksessa.

Teitä lukijoita blogillani on rajallisesti, joten käytännössä yhteistyö perustuu yleensä enimmäkseen laadukkaisiin kuviin. Nykypäivänä etenkin kuluttajabrandeillä on valtava tarve saada sosiaalisen median tileilleen laadukkaita kuvia, joten perinteinen kuvaussykli, jossa uudet tuotteet kuvataan vain malliston lanseerauksen yhteydessä, palvelee enää ani harvoja.

20190421Coterie_Matri-06435.jpg
20190421Coterie_Matri-06440.jpg
Makuuhuoneen kaaren lattialistat vieläkin työnalla… Pitää vielä kerran kutsua miehet hiomaan ja maalaamaan. Sitten onkin kaikki viimeistelty!

Makuuhuoneen kaaren lattialistat vieläkin työnalla… Pitää vielä kerran kutsua miehet hiomaan ja maalaamaan. Sitten onkin kaikki viimeistelty!

Laadukkaiden kuvausten järjestäminen on kuitenkin arvokasta. Budjetit vaihtelevat todella paljon, mutta halvimmillaankin sekä kuvaajan että stylistin palkkiot lähtevät tuhansista. Lisäksi päälle voi tulla kulut lokaatioskouttauksesta, tilan ja propsien vuokrauksesta, mahdollisista malleista, meikkaajasta, jne. jne. Joten brandin tyyliin sopivan bloggarin toteuttamat kuvat ovat yleensä todella edullinen vaihtoehto.

Edullisempien tuotteiden kohdalla saan tuotteen kuvauspalkkiona. Kalliimmissa (kuten vaikkapa tässä sängyssä) sovimme tuotteesta alennuksen. Paketti sovitaan aina tapauskohtaisesti riippuen brandin omista (kuva)tarpeista.

Näiden kuvausten toteuttaminen vei itseltäni viitisen tuntia. Pari tuntia käytin ensin huoneen puunaamiseen ja stailauksen rakentamiseen (silitys, eri propsien testailu, ym.), toiset pari tuntia kuvaamiseen ja lopulta reilun tunnin kuvien editointiin. Päälle tulee vielä tuotteiden roudaus ja tämä postaus. Eli hommasta täytyy todella nauttia, jotta haluaa lohkaista kuvauksiin näin suuren osan viikonlopusta.

Jättäkäähän jälleen rohkeasti palautetta ja vinkkejä!

* Sängystä saatu alennusta kuvausyhteistyötä vastaan.

Unelmien Matri-sänky

20190224Coterie_Matri_RentoPetaus-06244.jpg

Tervehdys! Kuten viime viikonloppuna vinkkasinkin, olemme saaneet uuden ihanan sängyn*. Tulen ottamaan teille vielä viimeistellympiäkin kuvia (joissa helmalakana on silitetty ja peti pedattu), mutta en malta olla jakamatta teille näitä ensimmäisiä räpsäisyjä viime viikonlopulta, sillä olemme niin tohkeissamme tästä uudesta tulokkaasta. Alla ensin pohdintaa valintakriteereistä ja lopussa lisää käyttökokemuksistamme.

Kuten voitte arvata, visuaalisuus oli valinnassani jälleen tärkeä kriteeri. Halusin, että sänky olisi suhteellisen neutraali, mutta kuitenkin enemmän kuin pelkkä aiempi runkopatja. Ajatus sängynpäädystä oli muhinut mielessäni jo tovin. Törmättyäni Matrin malliin, jossa sängynpäädyn yläkulmat on pyöristetty kauniisti, ei valintaa tarvinnut kauaa harkita. Päädyssä yhdistyy kauniilla tavalla klassisuus ja tämän hetken trendikkäät pyöreät muodot. Lisäksi Matri on taituri tyylin viimeistelyssä; päädyn, helmalakanan ja tyynyt saa kaikki samasta materiaaleista.

Toiseksi toivoin sängyltä hyvää räätälöintimahdollisuutta. Patrik on 196 senttiä pitkä, joten lisäsentit pituudessa ovat perusteltuja. Ja vaikka olen itse ”vain” 174-senttinen, huomasin parimetrisessä sängyssä varpaiden hipovan välillä häiritsevästi alalaitaa nukkuessani vatsallani ja taivuttaessani nilkat suoriksi.

Lisäksi halusimme ehdottomasti aiempaa leveämmän sängyn. Tähän saakka olimme aina nukkuneet 160-senttisessä sängyssä, joten nyt 20 lisäsenttiä tuntuu luksukselta! Viimeisen viikon aikana ei ole kertaakaan tullut sellaista tilannetta, että toinen olisi tullut nukkuessa ”toisen reviirille”. Tarvitsemme nukkuessa selkeästi oman tilamme, ja vanhassa sängyssä saatoin välillä työntää Patrikia kevyesti puolihorroksessa omalle puolelleen.

Visuaalisesti 20 lisäsenttiä leveydessä ja 10 pituudessa eivät tunnu yhtään; huone on sen verran iso että lisäsentit ”hukkuvat sinne”. Korkeudessa eron kuitenkin huomaa. Vaikka valitsin meille matalimmat jalat, patjat sekä petauspatjan, nousee sänky noin 60 sentin korkeuteen. Alkuun vähän vieroksuin ajatusta kovin muhkeasta sängystä; näin mielessäni ristiriidan skandinaavisessa varsin minimalistisessa sisustuksessa ja jenkkimäisessä suuressa sängyssä. Viikossa silmä on kuitenkin tottunut korkeuteen ja tuntuu, että juuri tallainen sen kuuluukin olla. Korkeampi sänky tuo hitusen hotellifiilistä.

20190224Coterie_Matri_RentoPetaus-06247.jpg
20190224Coterie_Matri_RentoPetaus-06248.jpg

Kolmanneksi halusin, että sänky olisi kotimaiselta brandilta, joka jakaisi samat arvot kanssani laadusta ja kestävyydestä. Se että hankkii kotiin pitkäkestoisia tavaroita, tekee niistä myös luonnon kannalta hyviä valintoja.  Matrilla olisi ollut valikoimissa myös täysin luonnonmateriaaleista valmistettu Hilja-sänky, mutta siitä ei ainakaan vielä saa tilattua erikoispitkänä.

Mihin malliin sitten lopulta päädyin? Sänkyjä tulee osteltua sen verran harvoin, ja vaikka niitä kuinka yrittäisi testata liikkeessä etukäteen, oli ainakin minun vaikea sanoa mikä eri vaihtoehdoista tuntui juuri parhaimmalta. Niinpä luotin valintaprosessissa paljon Matrin asiantuntijuuteen. Kerroin millaisia nukkujia olemme ja mitä arvostamme. Halusimme tukevan, vankkarakenteisen sängyn, joten siksi valinnaksi muodostui kaksiosainen ns. mannermainen sänky. Lisäksi halusimme, että runko ja patja olisivat varsin napakat. Lopulta sängyksi valikoitui Tyyni ja petauspatjaksi kaikkein ohuin malli Mio. Alla vielä tarkat speksit.


Sänky: Tyyni continental, firm; leveys 180 cm ja pituus 210 cm

Pääty: Basic round

Ohuin petauspatja Mio 

Jalat: Quater Light, tammi, 10 cm

Sängynpäädyn ja helmalakanan kangas: Globe-sametti; sävy ”18 sand”

Helmalakana: Base skirt long (eli ilman mitään kulmavekkejä ja peittää molemmat korkeat patjat eli se asettuu petauspatjan alle)

 

20190224Coterie_Matri_RentoPetaus-06253.jpg
20190224Coterie_Matri_RentoPetaus-06252.jpg

Nyt reilun viikon nukuttuamme voin jo sanoa, että valinta meni täysin nappiin! Olemme molemmat olleet to-del-la tyytyväisiä ja nukkuneet ensimmäisestä yöstä lähtien niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Patrikilla on välillä selkä kipeä, joten hänelle sängyn vaihtaminen oli riskialtis ratkaisu, joten voitte kuvitella miten iloinen olen, kun hänkin on ollut niin tyytyväinen.

Sängyissä on pieniä oivalluksia - kuten vaikkapa liukuesteet helmalakanassa, jonka ansiosta petauspatja ei lähde valumaan kuten edeltäjänsä. Ja sängynpäädyssä on kahdet eri paikat jaloille. Meille tämä on onni, sillä uloimmat kohdat menevät molemmat juuri sähkörasioiden päälle, jotka olen suunnitellut molemmille puolille sänkyä kännyköiden latausta varten (hieman sängystä ”sisäänpäin”, jotta ne eivät näy). Pieniä, mutta tärkeitä seikkoja, joista syntyy laadukas lopputulos.

Olimme tällä viikolla pari yötä myös parissa eri hotellissa viettämässä W:n hiihtolomaa (päiväkodin ollessa kiinni), ja silloin saimme jälleen hyvän muistutuksen siitä, miten suuri ero tukevassa sängyssä ja petivaatteissa on. Oli ihana palata omaan sänkyyn :)

Matkoista puheenollen. Lähden vajaan viikon päästä työmatkalla, joka vie osan myös ympäröivistä viikonlopuista, joten voi olla, etten hetkeen pääse päivittämään blogia. Mutta palataan viimeistään reissuni jälkeen!

* Sängystä saatu alennusta kuvausyhteistyötä vastaan.