Pohdintoja pohjasta – Vol 2

Olipa ihana saada teiltä ideoita ja kommentteja pohjaan liittyen! Tuntuu, että nyt tämä blogi & somekanavat pääsevät oikein kunnolla oikeuksiinsa, kun tästä tulee aidosti kaksisuuntaista <3 Joten ennen kuin päästään seuraavaan teemaan (kylpyhuoneen alustaviin suunnitelmiin), ajattelin vielä palata tähän pohja-asiaan.

Kysyin teiltä Instagram-tilin puolella kaksi kysymystä pohjaan liittyen: 1) Pitäisikö jakaa yksi makuuhuoneista kahdeksi pieneksi noin yhdeksänneliöisiksi lastenhuoneiksi? Ja 2) laajentaisitteko kylpyhuoneen, jotta saataisiin siihen pieni sauna? Molempiin vastauksiin prosentit olivat 55/45 eli enemmistö lukijoista jakaisin makuuhuoneen ja laajentaisi kylpyhuonetta. Eli kovin vahvaa suuntaa tämä ei meille antanut; vahvoja kannanottoja tuli viesteinä molempien vaihtoehtojen puolesta.

Tässä muutamia nostoja makuuhuoneen jakamisen puolesta:

”Olen ehdottomasti sen kannalla, että erillinen 4:s makuuhuone/th. Kuten itsekin tiedät, erilliset huoneet ovat kovaa valuuttaa ja monet etsivätkin 5h kaupungista, varsinkin etätöiden yleistyessä.

Ei haittaa, jos vähän sokkeloista/pieniä huoneita tms. Se on luksusta, että voi päivisin työskennellä eri tilassa jossa nukkuu ja hoitaa puhelut yms. rauhassa.”



Suurin osa saaduista kommenteista oli makuuhuoneen jakamista vastaan. Todella monet toivat esiin omat hyvät kokemuksensa lasten yhteisestä huoneesta:

”Lapset eivät pitkään aikaan tarvitse omia huoneita. Oma kokemus. Nukkuvat jopa paremmin yhdessä? Ja kun tarvitsevat, niin sinä olet jo muuttamassa.”

”Mietin, että voisiko lapset olla samassa, kun ovat vielä aika pieniä? Jakamisen voisi tehdä myöhemmin, jos tuntuu tarpeelliselta sitten, kun kasvavat? Iso lastenhuone on ihana – mutta niin on kunnon työhuonekin.”

”Itse suosittelisin muokkaamaan pohjaa niin, että optio yhdelle lisämakuuhuoneelle säilyy mahdollisimman hyvin. Meidän lapsemme ovat aika samalla ikäerolla ja sukupuolilla; ilmeisesti aika tarkkaan pari vuotta vanhemmat kuin teidän lapsenne. Ja vaikka heillä onkin nyt omat huoneet, en ollut kokenut sitä aiemmin tarpeelliseksi enkä suoraan sanottuna edelleenkään näe tälle kauhean suurta tarvetta, vaikka nyt omat huoneet onkin.

Joten muokkaisin pohjaa niin, että tämä jako teille ja toisaalta seuraavalle asukkaalle onnistuu mahdollisimman helposti, mutta jättäisin vielä lapset samaan huoneeseen, erityisesti koska ovat tottuneet. Siinä vaiheessa, kun lapsi itse haluaa omaa huonetta, sen mahdollinen pienuus ei varmaankaan ole myöskään enää ongelma (esim. koko ison lattiatilan vaativia leikkejä on enemmänkin pienemmillä lapsilla jne.). Ylipäänsä kantakaupungissa suhteellisen iso haaste on riittävä määrä makuuhuoneita (mitä isotkaan neliöt eivät takaa), joten pienetkin lisähuoneet ovat monelle hyvin tervetulleita.”

Pari teistä ehdotti myös out-of-the-box ratkaisua, että kaataisi kahden huoneen välisen seinän ja tekisi kokonaan uudet huonejaot kolmelle huoneelle. Tämä olisi varmaankin ideaaliratkaisu, jos ei tarvitsisi yhtään miettiä budjettia. Valitettavasti remontin kustannukset hyppäisivät eri tasolle, sillä hyvin nopeasti ollaan tilanteessa, jossa pitää tasoittaa katot uudelleen (jos ovatkin vähänkään eri korkeudella), tehdä parketit uudelleen, uusia sähköjä, jne. Joten kyseessä olisi huomattavasti suurempi urakka, kuin yhden huoneen jakaminen. Joten mielestämme tämä ei olisi saadun lisäarvon arvoista.  

Joten tällä hetkellä ajatuksemme on, että emme jaa huonetta kahdeksi pieneksi huoneeksi. Sen sijaan yritämme nyt kunnolla opettaa lapset nukkumaan yhdessä samassa huoneessa ja heräämään ilman, että herättävät toisiaan. Jos tämä toimii, saataisiin olohuoneen viereen upea suuri työhuone meidän molempien käyttöön. Ja kuten entinen työkaverini yllä kommentoi, meidät tuntien olemme jo muuttaneet seuraavaan asuntoon ennen kuin lapset ovat niin isoja, etteivät enää viihtyisi samassa huoneessa, heh. Ja toki huoneen jakaminen jäisi edelleen seuraaville ostajille optioksi.

Ihana taas ahmia sisustuslehtiä ja hakea inspiraatiota &amp; ideoita uuteen kotiin! Kurkatkaa Arkin viidennestä numerosta kollegani, Marimekon Creative Directorin, Rebekka Bayn upea koti.

Ihana taas ahmia sisustuslehtiä ja hakea inspiraatiota & ideoita uuteen kotiin! Kurkatkaa Arkin viidennestä numerosta kollegani, Marimekon Creative Directorin, Rebekka Bayn upea koti.

 

Sauna ei herättänyt samassa määrin kommentointia. Saunan puolesta argumentoitiin mm. näin:

”Jos pohja mahdollistaa ja budjetti, niin go! Oma sauna on ihana! Tai olisi. Saunanhan ei tarvitse olla iso.”

Saunaa vastaan taisi tulla vain yksi kommentti; ymmärrän täysin ajatuksen sen takana:

”Piti sanoa joo lastenhuoneille ja tiukka ei saunalle. Minä olen jotenkin niin ajan henkeä kunnioittava sisustaja, että paitsi että sauna imaisee neliöt, en ole vielä nähnyt toteutusta, joka istuisi vanhaan tunnelmaan näyttämättä kylpyhuoneessa päälle liimatulta elementiltä. Itse olen päinvastoin purkamisen kannalla, jos joku on tehnyt saunan vanhaan taloon ja olen asuntoa ostamassa.

Mutta ymmärrän saunan kaipuun kyllä ja siinäpä positiivinen haaste: kaunis, vanhaa henkeä kunnioittava saunaratkaisu.”

 

Tällä hetkellä ajatuksemme on, että laajentaisimme kylpyhuonetta – ainakin mikäli ilmanvaihto mahdollistaa saunan. Teknisestä suunnittelusta vastaava taho antoi jo alustavasti vihreää valoa tähän, jee. Tästä päästäänkin aasinsiltana mukavasti seuraavaan blogipostaukseen; ajattelin nimittäin kirjoittaa teille ajatuksia tulevan kylpyhuoneen materiaaleista sekä jakaa viimeisimmän luonnokseni tulevasta pohjasta – joten pysykäähän kuulolla!

Lisäksi Instargramiin on tulossa lauantai-iltapäivänä muutama äänestys kylpyhuoneeseen liittyen; käykäähän antamassa palautetta.

Kiitos vielä kaikille ideoista, sparrauksesta ja haastamisesta! <3